Wildstone benoemt Europese Operations Directeur om EU digitalisering en groei te stimuleren
London, 27. 03. 2024
Yvette Meijer treedt toe tot het toonaangevende Wildstone, eigenaar van buitenreclame-infrastructuur in een tijd van transformatie van de OOH-industrie.

Wildstone, de toonaangevende eigenaar van buitenreclame-infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk en Europa, heeft een Europese Operations Directeur benoemd om de volgende fase van Europese digitalisering en groei van het bedrijf te stimuleren.

Yvette Meijer brengt bij Wildstone meer dan 35 jaar ervaring mee op het gebied van operations, inkoop en management in de telecommunicatie-industrie. Ze heeft eerder gewerkt voor Ericsson, Nokia, Colt Technology Services en meest recentelijk bij Cellnex Nederland.

Bij Cellnex vervulde Meijer de rol van Deputy Country MD (Nederland) waar ze verantwoordelijk was voor zowel operations van de telecommunicatie-infrastructuur als operations van datacenters. Voorafgaand aan Cellnex bekleedde ze verschillende functies op het gebied van people, projecten en programma's bij Colt Technology Services in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje.

Als Europese Operations Directeur zal Meijer nauw samenwerken met de Global MD en COO van Wildstone om primair strategisch toezicht te bieden op de Europese activiteiten van het bedrijf, te helpen bij de dagelijkse operations en zal zij de EU MD's ondersteunen bij het stimuleren van de Europese groei- en digitaliseringsstrategie van Wildstone.

Sinds 2010 heeft Wildstone zich gevestigd als leider in OOH-infrastructuur door een portfolio van meer dan 5.000 OOH-assets te ontwikkelen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Nederland en Duitsland. Het bedrijf werkt nu aan het uitbreiden van zijn aanwezigheid in zowel bestaande als nieuwe Europese markten door de acquisitie van verdere locaties en het versnellen van de digitale transformatie binnen deze markten door honderden traditionele (papieren) billboards om te zetten in digitale.

De expansie en digitaliseringsdrive van Wildstone over Europa komt op een moment van ongekende groei van de digitale OOH-markt: voorspeld wordt dat de wereldwijde omvang van de digitale OOH-markt verdubbelt  van $23 miljard vandaag tot $46 miljard in 2029, met een groei van 15,2% CAGR. Momenteel wordt voorspeld dat digitale OOH sneller gaat groeien dan elk ander advertentiekanaal en vier keer sneller dan de traditionele OOH-markt.

Yvette Meijer, Europese Operations Directeur, Wildstone:

"Ik ben verheugd me bij Wildstone aan te sluiten, een marktleider met serieuze ambitieuze groeiplannen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten. Het is een uitgelezen moment om de OOH-marktte betreden met de nieuwe mogelijkheden die worden geboden door digitaal en ik kijk ernaar uit om al mijn ervaring en expertise uit de telecommunicatiewereld toe te passen op dit ecosysteem."

Philip Allard, Chief Operations Officer, Wildstone:

"We zijn verheugd dat Yvette zich aansluit bij onze snelgroeiende Europese organisatie. Ze brengt een schat aan ervaring uit de telecommunicatie sector met zich mee die van onschatbare waarde zal zijn bij het helpen van Wildstone om zijn uitbreidings- en digitaliseringsambities in Europa waar te maken."